Over Miss Budget - Meer info!
 
 

Miss Budget

The best things in life are cheap

 

dinsdag, 05 mei 2015 13:18

►BUDGET BYTES◄ MOEDERDAG ONDERZOEK: DIT WIL MAMA HET LIEFST + 10 CADEAU-IDEEËN

I ♥ MAMA I ♥ MAMA

Sinds ik zelf al ruim 9 jaar moeder ben heeft Moederdag natuurlijk nóg meer betekenis gekregen. De knutsels van mijn mannetjes zijn uiteraard het mooiste cadeau, samen met een lekker ontbijtje op bed. Toch ben ik ook heel blij met een gekocht cadeau daarnaast. Maar hoe zit dit nou met ‘de gemiddelde moeder’ van Nederland? En wat krijgen zij dan het liefst? ActiePagina.nl deed er onderzoek naar en ik shopte daar 10 betaalbare cadeautjes bij >>

Als kind bracht je zelf waarschijnlijk ook uren knutselend door in de klas om een mooi zelfgemaakt cadeautje te maken. Om op Moederdag vol trots aan het bed van je moeder te staan met een dienblad vol lekkere broodjes, verse jus, een bloemetje en uiteraard je knutselwerk… Nu kom je natuurlijk niet meer met een knutselwerk aan bij je moeder, maar ga je bijvoorbeeld voor een doos chocola, een lekker parfum of ‘n mooie bos bloemen. En je bent zeker niet de enige: dit jaar onderneemt maar liefst 63 procent van de Nederlanders iets op Moederdag.

Bosje bloemen populair cadeau
Maar wat willen moeders graag krijgen op Moederdag? Uit onderzoek van ActiePagina.nl* blijkt dat zelfgemaakte cadeaus van kinderen de voorkeur hebben. Met name jonge moeders geven aan hiermee het liefst verrast te worden. Andere populaire cadeaus om te krijgen zijn een bosje bloemen (11%) of parfum (6%).

Toch blijkt dat we onze moeders iets beter moeten leren kennen, want de cadeaus die moeders het liefst krijgen worden namelijk niet altijd gegeven. Dit is de top drie meest gegeven cadeaus voor Moederdag:
1. Een bosje bloemen (34,8%)
2. Verzorgingsproducten (8,5%)
3. Uiteten (7,2%)

Hoewel we graag verzorgingsproducten cadeau geven, geeft slechts 1,9% van de moeders aan dat dit hun favoriete cadeau is. Uiteten wordt gelukkig wel gewaardeerd, 5,1% van de moeders geeft aan dit graag te krijgen op Moederdag.

Mannen gul voor moederlief
We zijn bereid om aardig wat geld te spenderen aan een moederdagcadeau, gemiddeld besteden we namelijk 26,40 euro om onze moeder in het zonnetje te zetten. Met name zonen zijn gul voor hun moeder, zij tasten diep in de buidel en geven gemiddeld 31,35 euro uit aan een cadeau tegenover 20,74 euro door dochters.

Om jullie te inspireren hier 10 door mij geselecteerde Moederdag cadeautips rond het gemiddelde bestedingsbedrag van €26,40. Ik heb mijn eigen favorieten er ook maar tussengezet… Hint hint… :-D

1. Boeket €24,90 inclusief verzending >> bij Greetz.nl
2. Lancôme Poême Eau de Parfum €64,01 nu €27 >> bij Ici Paris XL
3. Culinair cadeau vanaf €19,99 voor 2 >> bij Groupon
4. Hultquist oorstekers €14,95 >> bij De Bijenkorf
5. Boek 'Mam, vertel eens' €20 >> bij Bol.com
6. Orelia hartjes-ketting €16 nu €13,60 >> bij Wehkamp
7. Kaars 'hart' €5 nu €3,50 >> bij HEMA
8. Leren ballerina's €34,99 nu €22,99 >> bij MANGO
9. Geurkaars witte jasmijn €11,95 >> bij Dille & Kamille
10. Red Musk Eau de Toilette €33 nu €24,75 >> bij The Body Shop

*Onderzoek in samenwerking met Panelwizard onder 1.794 respondenten, april 2015